På afdelingen er en ledende overlæge, 6 overlæger og 2 afdelingslæger, som alle deltager i forskning. Afdelingen har ved den seneste forskningsevaluering for 2013 opnået en JIF (Journal Impact Factor) på knap 200 - hvilket er en yderst høj score i forhold til afdelingens størrelse.
Forskningsområder
Hovedforskningsområdet er brystcancer. Herudover forskes i godartede brystsygdomme. Afdelingen har fokus på operative teknikker, postoperativ strålebehandling og (i samarbejde med afdeling for kræftsygdomme) medicinsk behandling. Herudover har afdelingen flere projekter inden for genforskning, røntgenmarkering af brystknuder samt kontrol og forebyggelse.
Afdelingen har desuden flere projekter centreret omkring patientinddragelse, herunder patientoplevelser, livskvalitet og forbedringer af patientforløbet. En del af forskningen udføres i samarbejde med andre nationale såvel som internationale afdelinger og institutioner.
Forskningsaktiviteter
Konkrete projekter på afdelingen omfatter bl.a.:
En sammenligning af konventionelle eksterne strålebehandlinger med en enkelt strålebehandling under selve operationen
Markering af brystknuder, der ikke kan føles udefra, med enten radioaktivt jodkorn eller markeringstråd
Mikrometastaseprojekt, hvor patienter med meget lille grad af spredning til skildvagtslymfeknuden i armhulen enten får fjernet yderligere lymfeknuder eller blot følges ("observation")
Seromprojektet hvor vi undersøger, hvorledes man kan reducere mængden af sårvæske efter operation
Studier omkring livskvalitet, herunder mindfulness for kvinder med brystkræft
En randomiseret interventionsundersøgelse for pårørende
Projekter som beskæftiger sig med patienternes døgnrytme, depression og angst
Forskningsansvarlig: Ledende overlæge Henrik Flyger