Når du skal til undersøgelse

Læs mere om hele forløbet fra du og din læge bliver enige om, at du skal have foretaget en undersøgelse, og indtil du får svaret.​​

​​​Før undersøgelsen

​Når du og din læge har besluttet, at du skal have foretaget en undersøgelse på Afdeling for Røntgen og Skanning, så sender din læge en henvisning til os. Det foregår elektronisk.

En radiolog eller andet personale, der er trænet til det, visiterer henvisningenssedlen. Det betyder, at vi ser henvisningen igennem, for at sikre os, at vi har alle de informationer, der er nødvendige for at foretage den bedst mulige undersøgelse.

Vores bookingpersonale opretter herefter undersøgelsen i vores elektroniske bookingsystem, der kaldes RIS (Røntegen Informations system). Du vil få den første ledige tid der er. Hvis det er en kontrolundersøgelse, så prøver vi i videst mulig udstrækning at give en tid, der passer til dit forløb.

Vi sender et brev til dig med oplysning om mødetid, mødested og information om selve undersøgelsen. Er du tilmeldt "Digital post" sendes indkaldelsesbrev og yderligere information til din e-boks.

Når du møder på afdelingen

Du møder ved Receptionen på Røntgen og Skanning. Din mødetid er 10-20 minutter før tidspunktet for undersøgelsen. Det er fordi, det tager tid at finde hen til undersøgelsesrummet. Piccolinerne i Receptionen vil fortælle, hvilket undersøgelsesrum, du skal gå til.

Når du kommer til undersøgelsesrummet, skal du tage plads udenfor rummet. Personalet, der skal udføre undersøgelsen vil vide, at du er ankommet. Det har piccolinen tastet ind i computeren.

I vores undersøgelsesrum udfører vi undersøgelser af forskellig type og varighed. Derfor kan du ikke altid forvente at blive undersøgt i den rækkefølge, du ankommer til undersøgelsesrummet​​.​

Information om, hvordan undersøgelserne forgår, finder du under Undersøgelse og behandling

​​​​​​Efter undersøgelsen​

​​Har du fået foretaget en undersøgelse, der kræver noget specielt efterfølgende, så vil du blive informeret af personalet, der har deltaget i undersøgelsen. Det kan eksempelvis være,  at drikke rigeligt med væske efter en indsprøjtning med kontraststof.

Svaret på undersøgelsen får du af den læge eller den afdeling, der har henvist dig. Billederne skal vurderes og beskrives af en radiolog. Derfor får du ikke resultatet med det samme. 

Redaktør