Innovationsenheden

​Innovationsenheden på Herlev og Gentofte Hospital udvikler sammen med patienter, virksomheder og klinikere nye metoder for avanceret billeddiagnostik, patientinddragelse og optimering af workflow.


En af afdelingens topmoderne dual source CT skannere.

Med udgangspunkt i patientens behov, er målet at opnå en bedre og hurtigere forståelse af, hvad patienter fejler, inden behandling sættes i gang med.

Hurtig og korrekt diagnose

Korrekt diagnose – så hurtigt, nænsomt og komfortabelt som muligt. Visionen er en patientrejse, hvor den korrekte diagnose stilles tidligere i forløbet end i dag, så patienterne hurtigst muligt møder en læge fra relevant kliniske speciale

Samtidigt arbejdes der for at udvikle nye generationer af CT-scannere, som arbejder hurtigere og kan producere bedre billeder ved hjælpe af mindre stråledosis. Dermed bliver diagnosticeringen mere skånsom for patienten og kan benyttes på flere patientgrupper.

I 2017 donerede A. P Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møller fonden for almen formål, en high-end DualEnergy skanner. Med den nåede vi et stort skridt nærmere visionen.

Den første danske CT Innovationsenhed - et OPI samarbejde

Siemens Healthineers og Region Hovedstaden indgik i 2013 et OPI (offentlig-privat-innovation) samarbejde ved indkøb af hospitalets første Dual Energy skanner. Det var starten og samarbejdet mellem Siemens Healthineers og Afdeling for Røntgen og Skanning på Herlev og Gentofte Hospital og dermed den første danske radiologiske innovationsenhed.

Hvorfor etablere en CT innovationsenhed?

Ved at bringe udviklere og brugere sammen i et innovativt samarbejde, understøttes nye udviklingsprocesser, som sikrer fokus på patienternes behov, banebrydende udvikling, testning af ny teknologi og organisatoriske optimerede forløb. Dermed er innovationen en del af Røntgen og Skannings kerneydelse, med et robust team af medarbejder der kan arbejde kreativt og ny-skabende på tværs af specialer.

Innovationsenheden er en del af Afdeling for Røntgen og Skanning, Herlev og Gentofte Hospital.

 

 

Redaktør