Praktikken er fastlagt til i alt 8 måneder inklusiv 1,5 skoleperiode, der varer ca. 7 uger.
I praktikforløbet bliver eleven introduceret til forskellige arbejdsopgaver, hvorefter der trænes i de pågældende opgaver med tæt supervision af den elevansvarlige lægesekretær. Oplæringen tager udgangspunkt i sidemandsoplæring (mesterlære), hvorved eleven gradvist bliver i stand til selvstændigt at kunne varetage mere komplicerede opgaver undervejs i uddannelsesforløbet.
Der introduceres til alle funktioner i én praktikperiode, hvorefter der trænes i alle disse funktioner samtidigt til praktikforløbet er slut.
Vi har udarbejdet en samlet uddannelsesplan for den praktiske uddannelse, dels for at sikre en sammenhæng i uddannelsesforløbet, og dels som et værktøj ved såvel planlægning som opfølgning af praktikforløbet i afdelingen.
I planlægningen af forløbet tager vi hensyn til skoleperiodernes placering, ligesom vi også tager hensyn til, hvor langt eleven er i uddannelsesforløbet. Dette sker bl.a. ved forventningssamtalen, som afholdes i starten af forløbet, hvor vi klarlægger, hvilke færdigheder, rutiner og arbejdsopgaver, der måtte mangle.
Det bør pointeres
At uddannelsen kræver initiativ og opsøgende aktivitet (eleven skal påregne at skulle læse hjemme etc.).
At det er et fælles anliggende, at opgaverne i sekretariatet bliver løst i samarbejde med eleven.
Formål/mål med praktikforløbet
At eleven får kendskab til uddannelsesstedets opgaveløsning, servicemål og samarbejdspartnere.
At eleven gennem den praktiske oplæring erhverver sig færdigheder og opnår en sådan basisviden, at kontormæssige opgaver omkring patientforløb kan udføres selvstændigt.
At eleven får forudsætninger for at kunne håndtere diverse IT-funktioner.
At eleven opnår færdigheder og viden inden for sekretærfunktioner i den kliniske afdeling.
At bidrage til elevens faglige og personlige udvikling.