Om Kikkertundersøgelse

​Når du skal have foretaget en kikkertundersøgelse, skal du møde ind på Borgmester Ib Juuls Vej 71, opgang 9, 4. etage, R1. Til nogle af undersøgelserne skal du have taget blodprøver på forhånd, men det vil stå i den indkaldelse, du modtager fra os.​

Hvis du skal have foretaget en kikkertundersøgelse hos os, er du enten henvist af din egen læge eller fra en af de andre afdelinger på Herlev Hospital. Vi foretager en kikkertundersøgelse som en del af det at stille din diagnose eller som en kontrol for en tidligere eller nuværende sygdom.

Vi laver forskellige typer kikkertundersøgelser:

  • Kikkertundersøgelse og ultralydsskanning (EUS),
  • Kikkertundersøgelse af galde- og bugspytkirtelgangen (ERCP)
  • Kikkertundersøgelse af tyktarmen – (Koloskopi) 
  • Kikkertundersøgelse af den nederste del af tyktarmen (Sigmoideoskopi) 
  • Kikkertundersøgelse af spiserør, mavesæk og tolvfingertarm (Gastroskopi)

Du kan læse mere om de forskellige typer undersøgelser her.

Til de fleste af undersøgelserne skal du møde fastende og din mave og tarm skal være tømt. Det vil du få flere informationer om, når du bliver indkaldt.

Undersøgelsens resultater

Inden du forlader afdelingen, bliver du orienteret om resultatet af undersøgelsen og det videre forløb.

Medbring eventuelt noget mad til efter undersøgelsen

Hvis du i forbindelse med din undersøgelse, har fået medicin, skal du blive på afdelingen, til du er vågen. Det kan være en god ide at medbringe noget mad, som du kan spise efter undersøgelsen.

Du skal selv sørge for at komme hjem efter undersøgelsen. Hvis du har fået noget afslappende må du ikke selv køre bil, motorcykel, knallert eller cykel. Du må gerne tage offentlige transportmidler.

Husk at sende afbud

Bliver du forhindret i at komme til den aftalte tid, beder vi dig ringe afbud i så god tid som muligt. Det giver os mulighed for at give din tid til en anden patient. Du kan aftale en ny tid med sygeplejersken med det samme.

Det er muligt at tilmelde sig NEM SMS på Borger.dk, så vil du modtage en påmindelses-SMS tre dage inden din planlagte kontrol. Tilmelding til NEM SMS​

Ledelse

Endoskopien ledes af afdelingssygeplejerske Jannie Nielsen og overlæge Thomas Blixt.

Redaktør