EMTICS

​EMTICS = European Multicenter Tics Study

​Periode

I januar 2018 havde vi tilstrækkeligt antal deltagere. Nu analyseres datamaterialet.

Deltagere

Børn og unge diagnosticeret med Tourettes syndrom, og som følges på Tourette-klinikken i Afdeling for Børn og Unge på Herlev Hospital, samt deres søskende, som indgår i projektet, når de får tics for første gang.

Formål

I de senere år er flere neurologiske og neuropsykiatriske sygdomme blevet foreslået at have en autoimmun og postinfektiøs årsag. Et eksempel er PANDAS (Pediatric Autoimmune Neuropsychiatric Disorder Associated with Streptococcal Infections), som er defineret som pludseligt indsættende autoimmun sygdom med OCD (Obsessive Compulsive Disorder)  og/eller tics associeret med gruppe A beta-hæmolytiske streptokokker. 

EMTICS er et European Multicenter Tics Study, som har som formål at undersøge genetiske og miljømæssige årsagssammenhænge i udvikling af ticslidelser og undersøge om behandling med antibiotika til børn med pludselig opblussen i tics med en positiv halspodning fører til reduktion i sværhedsgraden af symptomer.

Der er inkluderet to grupper: 1) en gruppe af søskende, der er indgået i projektet, når 1. tics periode kom, og 2) en gruppe af Tourette-patienter, som er undersøgt i en periode med mange tics.

Hvad skulle deltagerne?

Deltagerne er blevet undersøgt med svælgpodning, diverse blodprøver og hårprøve til DNS analyse. 

Redaktør