Videre til indhold. |

Hop til indhold
Sådan vil denne side se ud når den bliver printet. Dog uden denne boks.
Annullér print og gå tilbage til siden.

Tilbage til menuen

Herlevs fødeafdeling er Danmarks bedste

Dagens Medicin har kåret Gynækologisk Obstetrisk Afdeling til både bedste fødested og bedste gynækologiske afdeling

Gynækologisk Obstetrisk Afdeling på Herlev Hospital er blevet målt og vejet af bladet ”Dagens Medicin”, som uddeler en række priser til Danske Hospitaler. Sidste år blev afdelingen udnævnt til Danmarks bedste fødested. I år er der dobbelt gevinst, fordi afdelingen både er udnævnt til Danmarks bedste fødested og Danmarks bedste gynækologiske afdeling.

Dagens Medicin overbragte nyheden til ledende overlæge Poul Jaszczak og således beskriver bladet samtalen:

- Jeg troede ikke mine egne ører, da du ringede med beskeden i går,« siger ledende overlæge Poul Jaszczak som første kommentar til, at Herlev Hospital kåres som landets bedste til fødsler og kvindesygdomme. (..) det er svært at få øje på noget, som Poul Jaszczak og afdelingens ca. 225 medarbejdere har gjort ringere i år.

Forklaringen på afdelingens succes er ifølge Jaszczak meget enkel: - Selv om vi ofte har travlt og er oppe på tåneglene, betyder det meget for os at bevare en god kollegial stemning, og det kan ikke undgå at smitte af på patienterne, som føler sig trygge, selv i vanskelige situationer, siger han.

- Pressede situationer er ikke sjældne på en afdeling, der både tager sig af fødsler og vanskelige kræftsygdomme, og derfor sørger ledelsen for, at der altid er opbakning til ansatte, som kommer ud på kanten. Og i forhold til patienterne er let forståelig kommunikation i højsædet. En af udfordringerne er kvinder, der er bange for at føde. Her har afdelingen udviklet en kontraktordning, som giver kvinderne tryghed, (..) fortæller Poul Jaszczak.

- Herlev Hospital bliver hjemsted for hovedstadsregionens kommende mor/barn-hospital, når der kommer gang i hele den omfattende bygge- og omrokeringsproces, og det vil højne kvaliteten yderligere, understreger Poul Jaszczak.

Webredaktør
Lars Normann